Продължете към съдържанието

Какви са плюсовете на готвенето с професионално кухненско оборудване

Какви са плюсовете на готвенето с професионално кухненско оборудване

Можете ли да си представите ресторант без професионално кухненско оборудване? А дали Ви е минавало пред ума, че клиентите дори няма да усетят разликата? Пестенето е приоритет номер едно за повечето управители и мениджъри, но всъщност, за да спестите, първо трябва да инвестирате в това, а с уреди, предназначени за домакинствата, това никога няма да се случи. Не само вкусът на храната ще бъде различен – времето за приготвяне също ще пострада. А и не само.

Цена, доходи, разходи

В началото на всеки бизнес, било то малък или голям, се правят сметки – какво и къде ще бъде вложено, как ще бъде промотирано и т.н. Ако сте собственик на малък бизнес, вероятно сте били примамени от идеята да купите по-евтино оборудване за кухнята си. Клиентите, така или иначе, никога няма да го видят.

Бързата възвръщаемост на инвестициите е възможна в много редки случаи, така че за Вас ще е най-добре да заложите на професионалното кухненско оборудване. Дори в началото да нямате възможност, има пазар за втора ръка. Уредите са напълно изправни и функционални, но са обявени за продажба, когато друг бизнес започне да се разширява или се премести на ново място. Ако Вие полагате грижи за оборудването си, значително ще удължите живота му, а и ще създадете по-безопасна работна среда за персонала си. Не забравяйте за датчиците за дим, противопожарните системи и пожарогасителите.

Безопасност

Обичайно най-използваните уреди са котлона, фурната и хладилника. Професионалните фурни, например, са изработени така, че да могат да работят в продължение на часове при много висока температура. Не само правилната изолация е важна, дръжките също трябва да останат хладни на допир, за да се намалят инцидентите в кухнята, особено в бързината. Ако използвате обикновена фурна, има голям шанс при инцидент застрахователната компания да не пожелае да изплати иска Ви. Ако възникне пожар и фурната се окаже причината, то вината ще е Ваша, тъй като не сте използвали уреда по предназначение – т.е. той не е създаден за търговски цели.

Многофункционалност

Професионална фурна за кухня

Фурните, котлоните и хладилниците са създадени да поемат по-голям обем и да се справят с повече задачи. Във фурните могат да влизат големи тигани и тави, докато хладилниците охлаждат еднакво добре всички продукти, независимо на кой рафт се намират и какво е съдържанието им (понякога се налага да имате два-три различни хладилника, защото определени храни остават свежи само на определена температура, докато други губят вкуса си, мекотата или еластичността си). Важно е да сложите професионалните уреди на подходящо място, за да не задръствате кухненското пространство, да предотвратите повреда, да осигурите енергийна ефективност и да не спирате потока на работа. Времето е от съществено значение за ресторантьорския бизнес. Клиентите винаги предпочитат места, които имат бързо обслужване.

Консумирана енергия

Професионалните фурни са проектирани да осигуряват повече топлина и да я ползват по-ефективно. Ако изберете обикновен модел, ще забележите, че храната отнема повече време за готвене и че колкото и пъти да опитвате, рецептите никога не се получават по същия начин. С професионално оборудване ще приготвяте храната по-бързо, по-здравословно и с по-богат вкус.

Поддръжка

Цялото оборудване, от най-големите до най-малките кухненски уреди, включително вградените системи и аспиратори, изискват ежедневна поддръжка. Работните повърхности също трябва да са чисти. Двигателите, пантите и плъзгачите се смазват периодично. Инспектирайте и проверявайте изправността на техниката си. Съгласно закона, кухненското оборудване трябва да бъде почиствано поне на всеки 24 часа.

поддръжка за професионалната кухня

Поддържането на чистота ще намали разходите Ви за вода и ток. Броят на повредите също ще се смъкне драстично. Добре е да сте сключили договор със сертфицирана фирма, която да проверява редовно уредите. Следете гаранциите и кои от тях могат да бъдат удължени. Редовното почистване осигурява високо качество на храната и бързо обслужване. Когато храната се приготвя и сервира навреме, клиентите остават с добро впечатление, връщат се, броят им също се увеличава. Накратко – професионалното, поддържано оборудване повишава работата на персонала, качеството на обслужването и потока на клиентелата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *