Продължете към съдържанието

Фурни и конвектомати за ресторант / заведение

Всяка кухня има нужда от професионална фурна. Ако менюто го изисква – и от конвектомат. За разлика от фурната, чиито функции са добре известни, конвектоматът използва три метода за готвене – чрез конвекция, чрез пара или чрез комбинация от двете. Конвекцията (или циркулацията на суха топлина) може да се използва за печене както на хляб, така и на месо. Функцията за пара се справя чудесно с риба, вари ориз и приготвя зеленчуци с перфектна текстура. Професионалните фурни пекат три пъти по-бързо от обикновените, докато конвектоматите пекат, опушват, задушават и варят различни храни в един и същи цикъл на готвене.

Фурни за пица

Дори да не държите пицария, ако поне една пълна страница от менюто Ви предлага пици, то се нуждаете от две неща – втасвател и фурна за пици. Самите втасватели наподобяват фурни и поддържат температура от 0 до 60C. Размерите им варират от 3-33 литра до 9-99 литра и осигуряват най-доброто тесто за пица, което се изпича и прави хрупкава коричка за по-малко от 90 сек.

Самите фурни на пица се предлагат на едно или две нива, като се различават по ширината си, опциите и захранването. Повечето фурни за пица са електрически, но ако държите на вкусовите свойства на тестото, ще откриете на газ или на дървени въглища. Размерите зависят изцяло от това дали искате да печете няколко малки пици едновременно или една голяма. Стандартните модели развиват температура до 500С, докато по-малките – до 320С. Моделите на газ и въглища развиват температура до 450С, като първият вид има четири горелки, а вторият пече около 62 пици на час.

Фурни за закуски

Външно приличат много на фурните за пица заради издълженото си тяло. Оборудвани с вътрешно осветление и огнеупорни тухли. Тази технология е традиционна, като тухлите запазват част от топлината си при следващата смяна, създавайки непрестанен поток от готова продукция. Фурните за закуска също се предлагат на едно или две нива, италианско производство. Ако кухнята Ви позволява, има възможност за изработване на захранване по заявка (230/400V).

Барбекю фурни на дървени въглища

Фурните на дървените въглища, за разлика от откритото барбекю, има нужда от сравнително по-малко количество въглища, разпределя топлината по-добре и опушва месото по възможно най-апетитния начин. Ако търсите фурна за пици на дървени въглища, то тя се предлага в статичен вариант или с подвижен шкаф. Универсалната фурна на дървени въглища има стандартни размери и развива температура 250-350С, като за час изпича 100 кг. месо, зеленчуци или тестени изделия. Предлага се в три размера и в пет цвята. Професионалната фурна на дървени въглища се отличава със своя комин и способността си да развива температури до 500С. Няма ограничения за вида на месото, намалява дима в помещението и консумацията на твърдо гориво. Има опция да готви ястия в глинени или огнеупорни съдове. Бърза, безопасна и компактна фурна.

Конвектомати

Разлика между фурни за пица / конвектомати / микровълнови фурни

Разлика между фурни за пица / конвектомати / микровълнови фурни

Различават се по вида захранване (електричество/газ) и по броя тави (4-10). Развиват температура до 270С и имат програми за готвене, така че могат да бъдат ползвани и от хора, които нямат професионални готварски умения. Вентилаторите се въртят в двете посоки, за да движат по-добре парата и горещия въздух, а закаленото стъкло и корпуса от неръждаема стомана предпазват персонала и уредите в непосредствена близост.

Конвекторни фурни

Опростена версия на конвектоматите. Имат четири нива и готвят на същия принцип, но са по-компактни и имат горно отваряне, докато при конвектоматите е странично заради парата. Имат 120-минутен таймер. Подходящи са за по-малки кухни с по-скромно меню.

Разгледайте онлайн магазин с богата гама на посочените : Конвектомати от Profekta Kitchen

Микровълнови печки

Развиват мощност от 1000 до 1850W и могат да намерят място в кухнята на всяко заведение или ресторант. Имат различни нива на мощност и програми, включително за размразяване. Освен за подгряване на храна, те са предпочитани в готварството за топене на масло или на шоколад.