Продължете към съдържанието

Агнешки котлети с печени картофи, аспержи и тапенада

Съставки

  • 2 с.л. зехтин
  • 450 г. агнешки котлети
  • 3 ½ с.л. *тапенада
  • 1 връзка почистени аспержи
  • Сол
  • 220 г. обелени и нарязани картофи
  • 2 с.л. бяло сухо вино
  • *Тапенада е паста направена от маслини, каперси, аншоа и зехтин.
  • Загрейте фурната до 230 градуса и намажете тавичка с малко зехтин. Намажете котлетите с 2 с.л. от тапенадата и ги поставете в тавичката с костта надолу. Комбинирайте аспержите с малко зехтин и сол и го подредете в малка оребрена тавичка. Сложете агнешкото във фурната и го печете за 6 минути.
  • В купа комбинирайте нарязаните картофи с 1 с.л. зехтин и 1 с.л. тапенада. Изсипете ги около агнешкото в тавата и продължете да печете за още 15 – 20 минути.
  • Извадете агнешкото от фурната, сложете тавата с аспержите и ги изпечете за 4 минути.
  • Извадете агнешкото от тавата и го поставете върху дъска. Разпределете картофите в две чинии. Изсипете останалата ½ с.л. от тапенадата, виното и 2 с.л. вода в тавата в която изпекохте агнешкото и го делглазирайте на умерена температура.
  • Нарежете котлетите и ги разпределете заедно с аспержите в чиниите с картофите.
  • Залейте със соса и сервирайте.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *