Продължете към съдържанието

Най -добрите професионални кухненски уреди

Всяка професионална кухня изисква висококачествени уреди от висок клас. Въпреки че има първоначални разходи и значителни разходи, струва си да инвестирате в най -добрите кухненски уреди, тъй като те са от решаващо значение за ефективността и безпроблемната работа на вашата кухня и са ключ към успешен бизнес.

Кои са някои от най-добрите търговски уреди?

Уреди за миене на съдове и чаши

Вашият капацитет за сядане, планираният оборот на маси и прибори, които планирате да използвате по време на изхранване, ще ви помогнат да определите стила и спецификациите на съдомиялната машина, от които се нуждаете. Помислете също дали член на персонала мие по време на обслужване. Най -добрите уреди за търговска кухня включват:

Миялни машини за съдове
Прави съдомиялни машини
Конвейерни съдомиялни машини
Печки и конвектомати
Хладилни уреди

Честотата на доставка на замразени и пресни продукти и прогнозираният оборот на линиите от менюто ще ви помогнат да изчислите капацитета и начина на съхранение. Помислете също за позиционирането и изолацията, за да намалите топлинния товар и консумацията на енергия. Хладилните уреди включват:

Верикални хладилници
Хладилници под плот
Хладилник с работна маса
Сандъчни хладилници/ фризери
Хладилни витрини
Студени помещения (за вграждане)
Готварски уреди

Когато сте финализирали менюто си, помислете, че вашето оборудване за готвене трябва да произведе вашите елементи от менюто и да увеличи максимално производителността на вашата кухня. В зависимост от вашия тип ресторант, предназначение и сервирана кухня, следните уреди са подходящи за търговска кухня:

Плотове и котлони
Настолни фурни
Фурни, фритюрници и печки
Скара с газови горелки
Свободно стоящи котли
Печене и Бен Мари
Уреди за приготвяне на храна

Преработката и боравенето с храни също изискват уреди, за да се осигури ефективна кухня. Функциите, ефективността и лекотата на почистване са от съществено значение при избора на търговски уреди за преработка на храни. Помислете за вида на необходимите функции, като например рязане, жулиен, решетка, смилане или многофункционалност. Ето най -добрите уреди, отговарящи на нуждите на търговска кухня:

Кухненски комбайни
Стик блендери
Фрезове – месо, хляб
Мелници и рендета
Планетарни и миксери за тесто
Шкафове за сушене

Не забравяйте и за хигиената-имате нужда от мивка с поне три отделения. Подгответе необходимите дезинфектанти, кофи за боклук, мопове, кърпи, гъби и метли. Не разчитайте на едно или две почистващи средства. Целият персонал трябва да участва в почистването.