Продължете към съдържанието

Оборудване на ресторанти и барове – какво е необходимо

Изборът на оборудване на ресторанта е личен въпрос, но главно зависи от предназначението му. Още в началото трябва да се подчертае, че не трябва да спестявате пари (това не означава, че трябва да купувате най-скъпото). Винаги съществува риск, когато ресторант се отвори за първи път поради липса на опит в това, което изисква работата и колко полезна е за развитието на бизнеса. И не трябва да се забравя: всяко оборудване на ресторанта, използвано отделно за кафенето, трябва да бъде печелившо и да може да бъде закупено само след като бъдат направени всички изчисления. Обикновено професионалното оборудване на ресторанти и кафенета изисква големи финансови инвестиции. Точни изчисления могат да бъдат направени, като се вземат предвид следните фактори:

Броят на местата в стаята, седалките на открито могат да бъдат избрани през топлите месеци: изчисляването на броя на местата ще определи максималното натоварване на кухненското оборудване и капацитета на уредите, мебелите и посудата.

Дизайнът на нормалната работеща кухненска зона: той пряко засяга цялото кухненско оборудване. Например, малко пространство не може технически да побере всичко, от което се нуждаете, така че винаги ще жертвате някои неща или избори, като по-малък хладилник, фурна и т.н. Н

е трябва да се забравя, че персоналът трябва да се движи свободно из кухнята. Ако пространството е твърде ограничено, най-добре е да имате по-ергономични мебели, подходящи за кафенета и ресторанти.

Изчисляване на производителността: Без него не можете, защото трябва да постигнете баланс между качеството на храната и скоростта на готвене.

Подготовка на предварителното меню: Оказва се, че то до голяма степен определя дали е необходимо специално оборудване: като скари, скари и т.н. Някои храни и напитки се произвеждат по традиционни начини, но винаги могат да бъдат направени по-бързо, като се използват високотехнологични уреди за готвене. Съвременните ресторантски системи за готвене са многофункционални и съчетават множество процеси едновременно. Това спестява много място. Собствениците на ресторанти обаче, които не желаят да плащат за най-новите и модерни технологии, трябва да осъзнаят, че днешните кухни не са това, което бяха.