• 2 с. л. царевично брашно
  • 1 чаша ( 250 мл ) пилешки бульон
  • 1 с. л. соев сос
  • 1 с. л. вино
  • 1 с. л. фъстъчено масло
  • 250 г твърдо тофу
  • 2 с. л. сусамово масло
  • 2 връзки аспержи
  • 200 г сладък грах
  • 100 г гъби
  • 5 см парченца джинджифил
  • 4 зелен лук
  • 2 кг ориз
  • Поставете царевично брашно в средно голяма кана. Постепенно добавете бульон, соев сос и вино, и разбърквайте, за да се омесят. Загрейте фъстъченото масло в тиган на силен огън. Добавете половината от тофуто и леко го запържете в продължение на 2 минути или докато придобие златист цвят. Прехвърля се в купа.Повторете с останалото тофу.
  • Загрейте сусамово масло в тиган. Добавете аспержи и сладкия грах и запържете в продължение на 1 минута. Добавете гъбите и джинджифила и запържете в продължение на 1 минута. Добавете сместа от пилешки бульон и тофу и запържете в продължение на 1-2 минути или докато сосът заври и се сгъсти. Отстранете от огъня.
  • Сложете ориз в купички.
  • Сервирайте.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !