• 500 г пилешка кайма
  • 2 яйчни белтъка
  • 1 ч. л. червен пипер
  • 1 ч. л. кимион
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 2 зелени лука
  • 2/3 чаша кориандър
  • зехтин
  • 6 царевични арабски питки
  • 1 1/2 чаши листа маруля, нарязани на тънко
  • 2 домата
  • 1/2 чаша доматена салса
  • Комбинирайте пилешка кайма, яйчни белтъци, червен пипер, кимион, чесън, лук, 1/2 чаша кориандър и щипка сол в купа. Разбъркайте добре. Овкусете каймата със сместа и оформете кюфтетата.
  • Загрейте скарата на умерен огън. Намажете двете страни на питките с масло. Сложете ги да се препекът за 4-5 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния.
  • Намажете двете страни на питките с масло. Препечете за 1 минута от всяка страна. Сложете в чинии.
  • Върху всяка питка сложете по 1 кюфте, зелена салата, домати, кориандър и 1 супена лъжица салса.
  • Сгънете над половината тортилата и закрепете с клечка за зъби.
  • Сервирайте.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !