• 400 г телешка кайма
  • 1 яйце
  • 1 кафяв лук, нарязан на ситно
  • 4 парченца бекон
  • зехтин
  • 80 г чедър
  • 4 хлебчета за хамбургер, препечени
  • 1 домат, тънко нарязан
  • 1/2 голямо авокадо
  • 2 с. л. лютеница
  • Поставете каймата, яйцето и лука в купа. Омесете добре с ръце и оформете кюфтетата. Увийте парче бекон около всяко.
  • Загрейте тиган на средно висока температура. Печете кюфтетата в продължение на 6 минути от всяка страна. Поръсете с чедър.
  • Поставете кюфтетата върху долната част на питките. Сложете отгоре домати и авокадо, поръсете със сол и черен пипер. Намажете горната част на питките с лютеница и захлупете. Сервирайте веднага.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !