• 6 филийки хляб от соево брашно
  • 80 г листа от рукола
  • 180 г череши от консерва
  • 125 червени чушки
  • 1/3 чаша ( 65 г ) маслини Каламата
  • 2 с. л. балсамов оцет
  • 2 с. л. зехтин
  • черен пипер
  • агнешко:
  • 400 г агнешки филета
  • 1/4 чаша ( 60 мл ) балсамов оцет
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • За да се маринова агнето, поставете агнешките филета, оцетa, олиото и чесъна в купа. Покрийте и оставете настрана за 30-60 минути.
  • Загрейте фурната до 200 ° C. Разстелете хлебните кубчета върху голяма тава за печене. Печете до златисто.
  • Загрейте голям незалепващ тиган на средно висока температура. Оставете агнешкото филе да се изцеди. Сложете в тенджерата и варете в продължение на 2-3 минути от всяка страна.
  • Прехвърлете в чиния и оставете настрана в продължение на 5 минути. Разрежете диагонално агнешкото месо.
  • Поставете листата от рукола, моцарела, чушка, маслини и хлебни кубчета в купа за сервиране. Смесете оцета и олиото заедно.
  • Подправете със сол и пипер.
  • Добавете агнето и полейте с дресинг върху салатата.
  • Сервирайте веднага.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !