• 2 ½ ч.л. + ¼ ч. студено пресован зехтин
  • ½ ч. тиквени семки
  • ½ ч. листа босилек
  • ½ скилидка чесън
  • ½ ч.л. семена кориандър
  • 1 с.л. сок от лайм
  • Сол и пипер на вкус
  • 4 парчета филе от сьомга
  • 1 лайм, нарязан
  • Загрейте 1 ½ ч.л. зехтин в тиган и запържете тиквените семки за около 2 минути, докато покафенеят. След това ги прехвърлете върху кухненска хартия, за да отстраните излишната мазнина.
  • За да приготвите пестото пасирайте 6 с.л. от тиквените семки заедно с босилека, семената кориандър и чесъна в кухненски робот. Прибавете сокът от лайм, ¼ ч. зехтин и ¼ ч. вода, овкусете със сол и пипер и продължете да пасирате докато получите хомогенна смес.
  • Загрейте останалата 1 ч.л. зехтин в тигана. Овкусете филетата от сьомга със сол и пипер и я запечете за по 3 – 4 минути от всяка страна.
  • Сервирайте рибата с пестото и с поръсени отгоре тиквени семки.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!