• 3 чаши самонабухващо брашно
  • 50 г масло, охладено, нарязано
  • 3/4 чаша настърган кашкавал чедър
  • 1 1/2 с. л. нарязан пресен лук
  • 1 1/2 ч. л. семена от копър
  • 1 1/2 чаши мътеница
  • 1 с. л. пълнозърнеста горчица
  • мляко, за намазване
  • Загрейте фурната до 220 ° C. Поставете хартия за печене в тава.

  • Пресейте брашното в голяма купа. С връхчетата на пръстите си, втрийте маслото в брашното, докато сместа наподоби галета. Разбъркайте с кашкавала, лука и 1 чаена лъжичка семена от копър.

  • Комбинирайте мътеницата и горчицата в кана. Направете кладенче в центъра на брашното. Добавете сместа от мътеница. Разбъркайте, докато получите меко тесто.

  • Разделете на 16 парчета и ги оваляйте леко в брашно.





  • Поставете парчетата в подготвената тава на разстояние 1 см едно от друго. Намажете върховете с мляко. Поръсете с останалите семена от копър. Печете 12-15 минути или докато леко покафенеят. Поставете върху решетка, за да се охладят.

  • Сервирайте.





Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook