• 750 г филета от бибан
  • 1/4 чаша червена къри паста
  • 2/3 чаша пресен кориандър листа
  • 1/4 чаша галета
  • зехтин
  • задушен бял ориз с дълги зърна
  • 1 лайм
  • сос за кюфтетата:
  • 1/3 чаша сладък чили сос
  • 1 с. л. лимонов сок
  • 1 ч. л. сос от риба
  • 1 с. л. листа от кориандър
  • Поставете рибата, къри пастата и половината от кориандъра в кухненски робот. Пасирайте докато стане паста. Прехвърлете в купа. Добавете галета. Оформете 12 кюфтета.
  • Загрейте незалепващ тиган на умерен огън. Намажете двете страни на кюфтета леко с масло. Гответе кюфтетата в продължение на 3 до 4 минути от всяка страна. Прехвърлете в чиния. Покрийте с фолио, за да се задушат.
  • Направете допълнителния сос за топене: Комбинирайте всички съставки в купа.
  • Сервирайте с кюфтетата, ориз на пара и останалия кориандър.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !