• 150 г грах
  • 4 филета от бяла риба
  • 1/2 китайско зеле
  • 2 моркова
  • 2 с. л. кориандър
  • 2 с. л. лимонов сок
  • 1 1/2 с. л. сос от риба
  • 2 ч. л. кафява захар
  • 2 с. л. фъстъчено масло
  • Сложете граха в тенджера с вряща вода и оставете да ври, докато омекне. Потопете в ледена вода и изцедете.
  • Намажете рибата с малко фъстъчено масло.
  • Загрейте незалепващ тиган на средно висока температура. Добавете рибата и варете по 3 минути от всяка страна или до златисто.
  • Поставете китайското зеле в голяма купа заедно с морков, грах и кориандър. Смесете заедно масло, лимонов сок, рибен сос, кафява захар и фъстъчено масло, докато захарта се разтвори. Добавете към сместа с китайско зеле и оставете да се комбинират.
  • Подредете китайското зеле в чинии и отгоре сложете рибата.
  • Сервира се със сладък чили сос.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !