• 2 връзки аспержи, почистени, разрязани наполовина по дължина
  • 4 яйца
  • 2 глави лук, нарязан на ситно
  • 2 с. л. бейби каперси
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. ситно настъргана лимонова кора
  • 1/4 чаша (60 мл) лимонов сок
  • 2 х 150 г готова пъстърва
  • Сложете аспержите в голяма тенджера вряща подсолена вода за 1 минута или докато леко омекне. Изцедете и освежете под студена вода.





  • В същото време, поставете яйцата в малка тенджера. Покрийте със студена вода. Оставете да се варят за  4 минути за рохки жълтъци. Изстудете в купа със студена вода, след което обелете.





  • В същото време, поставете пъстървата, каперсито, олиото, лимоновата кора и сока в малка купа. Подправете на вкус със сол, черен пипер и разбъркайте.

  • За да сервирате, разделете аспержите и пъстървата в чинии. Поръсете с каперси и разчупете рохко яйце върху всяка чиния.

  • Подправете със черен пипер и сервирайте.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !