• 4 дебели резени брускети
  • 1/3 чаша (80 мл) зехтин
  • 1 скилидка чесън, намалена наполовина
  • 2 с. л. балсамов оцет
  • 1/2 ч. л. кафява захар
  • 80 г рукола
  • 4 филийки прошуто
  • 120 г синьо сирене, натрошено
  • 10 орехови половинки, леко препечени
  • Намaжете брускетите с 1 супена лъжица зехтин, и препечете от двете страни за по 1 мин. След това разтрийте едната страна с чесън.





  • Поставете останалия захтин, оцет и захар в малка купа, овкусете и разбъркайте, за да се съчетаят. Овкусете руколата с половината от дресинга. Върху всяка брускета поставете по парче прошуто и малко от руколата.





  • Поръсете със сирене, орехи и с останалия дресинг.

  • Сервирайте.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !