• 40 г (1/4 чаша) обикновено брашно
  • 210 г галета
  • 1 яйце
  • 1 с. л. мляко
  • 1 скилидка чесън, смачкана
  • 2 (около 500 грама) пилешки филета
  • 1/2 малък патладжан, нарязан на 4 филийки по дължина
  • 60 мл (1/4 чаша) зехтин
  • 2 зрели домата, тънко нарязани
  • 1/2 чаша пресни листа босилек
  • 40 г (1/2 чаша) едро настърган чедър
  • Поставете брашното и галетата в отделни чинии. Овкусете брашното със сол и черен пипер. Разбийте яйцата, млякото и чесъна в плитка купа. Потопете пилето в брашно. Потопете го в сместа от яйце, след това в галета. Прехвърлете в чиния.
  • Намажете патладжана с 2 супени лъжици зехтин. Подправете със сол и черен пипер. Загрейте тигана на умерен огън. Гответе патладжана в продължение на 2 минути от всяка страна или до златисто. Прехвърлете в чиния. Загрейте останалия зехтин в тигана. Гответе пилето за 3 минути от всяка страна или до златисто. Прехвърлете в тава за печене.
  • Загрейте грила. Положете върху пилето патладжана, доматите, босилека и чедъра най-отгоре. Печете под грила за 5 минути или докато чедъра се разтопи.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !