• 1 с. л. царевично брашно
  • 2 с. л. соев сос без глутен
  • 60 мл (1/4 чаша) сухо шери
  • 600 г пилешко филе, нарязано на парчета по 3 см
  • 60 мл (1/4 чаша) фъстъчено олио
  • 3 скилидки чесън, тънко нарязани надлъжно
  • 1 с. л. ситно настърган пресен джинджифил
  • 1 червена чушка, тънко нарязана
  • 250 мл (1 чаша) пилешки бульон
  • 1 пръчка канела
  • 1/2 ч. л. сусамово олио
  • 1 дълга свежа червена люта чушка, тънко нарязана
  • бял ориз за гарнитура
  • Комбинирайте царевичното брашно, половината соев сос и 1 супена лъжица шери в купа. Добавете пилето и оваляйте добре. Загрейте половината от фъстъченото масло в тиган на силен огън. Сложете половината пиле за 2 минути или до златисто. Прехвърлете в чиния покрита с хартия за готвене. Повторете с останалото фъстъчено олио и пиле.
  • Изсипете фъстъченото масло от тигана, запазете 1 супена лъжица. Загрейте запазеното олио в тиган на силен огън.
  • Запържете чесъна и джинджифила в продължение на 30 секунди. Добавете чушките и запържете в продължение на 3 минути или докато омекнат. Добавете пилето, бульона, канелата и оставащия соев сос и шери. Намалете огъня до средно. Гответе, като разбърквате от време на време, в продължение на 12 минути или докато пилето се свари и сосът се редуцира.
  • Напръскайте със сусамовото олио, поръсете с лютия червен пипер и сервирайте с ориз.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !