• 2 с. л. обикновено брашно
  • 800 г пилешки плешки
  • 1 1/2 с. л. зехтин
  • 1 глава червен лук, нарязан на тънко
  • 2 скилидки чесън, тънко нарязани
  • 80 мл (1/3 чаша) бяло вино
  • 250 мл (1 чаша) вода
  • 1 кубче пилешки бульон
  • 4 сушени дафинови листа
  • 1 с. л. изсушен риган
  • 1 с. л. кафява захар
  • 2 с. л. червен винен оцет
  • 85 г (1/2 чаша) зелени маслини, без костилка
  • задушен кускус, за гарнитура
  • Загрейте фурната до 200 ° C. Поставете брашното в прозрачни пликчета. Подправя се със сол и черен пипер. Добавете пилето и разклатете. Загрейте 1 супена лъжица масло в голям незалепващ тиган на силен огън. Сложете и гответе половината от пилето в продължение на 2-3 минути от всяка страна или до златисто. Прехвърлете се в тавичка. Повторете с останалото пиле.





  • Загрейте останалото масло в тигана на средно висока температура. Сложете лука и чесъна, като разбърквате често, в продължение на 2 минути или докато омекне. Добавете виното и гответе в продължение на 1 минута или докато намалее леко. Добавете водата и кубчето бульон и оставете да заври. Разбърква се с дафиновите листа, ригана, захарта и оцета.

  • Изсипете сместа лук върху пилето. Печете в продължение на 15 минути или докато пилето е добре сготвено. Изсипете маслините и сервирайте с кускус за гарнитура.





Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !