• 1 пакет замразен грах
  • 2 скилидки чесън
  • ½ ч. кедрови ядки
  • ½ ч. настърган пармезан
  • 1/3 ч. зехтин
  • 450 г. пене
  • Сварете граха и го изцедете.
  • Смелете чесъна в блендер и след това добавете сварения грах, ядките, сиренето, ½ ч.л. сол и ½ ч.л. пипер. Смелете всички съставки. Постепенно започнете да добавяте зехтина, като не спирате да разбивате, докато получите гладка смес.
  • Междувременно сварете пастата в подсолена вода до „ал денте” и след това я изцедете.
  • Върнете пастата в тенджерата и смесете с пестото.
  • Сервирайте с прясно настърган пармезан.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!