• 60 мл (1/4 чаша) зехтин
  • 1/2 връзка пресен розмарин
  • 1 с. л. балсамов оцет
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 2 ( 500г ) филета от сьомга
  • 250 г филийки бекон
  • 2 бейби копър, почистен, нарязан
  • 250 г чери домати
  • 4 филийки хляб
  • Загрейте фурната до 220 ° С. Сложете в голяма тава хартия за печене. 

  • Комбинирайте зехтина, розмарина, оцета и чесъна в кана. Подправете. Запазете 1 супена лъжица от сместа.





  • Поставете сьомгата, бекона, копъра и доматите върху подготвената тава. Поръсете със сместа от зехтин. Подправете със сол и пипер.

  • Печете за 10 минути  или докато сьомгата е приготвена, както на вас ви хареса.





  • Изкарайте сьомгата в чиния и я покрийте, за да е топла. Върнете тавата в печката за още 10 минути или докато зеленчуците станат меки, а бекона златен.

  • Поставете хляба в тава за печене. Намажете със запазения зехтин. Печете в продължение на 5 минути или докато коричката стане хрупкава.

  • Сервирайте със сьомгата, зеленчуците и бекона.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !