• 1 агнешка плешка, около 3 кг.
  • 2 с.л. морска сол
  • Прясно смлян черен пипер
  • 5 скилидки нарязан чесън
  • 2 с.л. нарязан пресен розмарин
  • 3 с.л. зехтин
  • 2 с.л. лимонов сок
  • Поставете агнешкото в голяма тава и го овкусете със сол и пипер. Поръсете отгоре с чесъна и розмарина и залейте със зехтина и лимоновият сок. Използвайте ръце си за да втриете съставките в месото. Завийте тавата с фолио и оставете месото да се маринова за около 2 часа.
  • Загрейте фурната до 160°С. и печете агнешкото за около 4 часа, като периодично прибавяте по малко вода в тавата.
  • Отстранете фолиото от тавата и запечете на грил фурна за 5 – 7 минути за да добие златиста и хрупкава коричка.
  • Нарежете месото и го залейте със сосът от тавата.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!