• 2 средно големи тиквички (около 220 гр. общо)
  • 220 гр. картофи , обелени
  • 350 гр. паста (ротини или пене)
  • 1 ½ ч. зелен фасул , почистен и разполовен
  • 1 ½ ч. варена царевица
  • 1 с.л. зехтин
  • 350-400 гр. чери домати
  • 1 ч. сос песто
  • Нарежете тиквичките на тънки, кръгли парчета, а картофите на много тънки жулиени
  • Започнете да варите пастата, в подсолена вода, според инструкциите на опаковката. 6 мин. преди пастата да е готова, добавете картофите и зеления фасул. 2 мин. преди пастата да е готова добавете и царевицата и тиквичките.
  • Междувременно, загрейте зехтина, на силен огън, добавете доматите и гответе под капак, като от време на време местите тигана напред-назад, докато доматите омекнат, разделят се и изпуснат сок ( 3 до 5 мин.).Посолете и изведете доматите в малка купа
  • Отделете една чаша от водата на спагетите и изцедете добре пастата и зеленчуците.
  • Поставете пестото в голяма купа и като сипвате на тънка струя от водата на пастата, разбъркайте до 1/3 – ½ чаша фин сос. Добавете пастата и разбъркайте добре. Ако е необходимо, добавете още от запазената вода. Подправете със сол на вкус и сервирайте незабавно с доматите.
  • Може да гарнирате с препечени трохи.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!