• 450 г. Фусили или друга паста
  • 1 връзка пресни аспержи
  • 2 разполовени скилидки чесън
  • ¾ ч.ч. зехтин
  • 100 г. бадеми
  • 4 – 5 клонки магданоз
  • 150 г. настърган пармезан
  • Сол и пипер на вкус
  • В подсолена вода сварете пастата до „ал денте”.
  • Изрежете твърдите краища на аспержите, след това ги измийте под течаща студена вода и ги обелете.
  • Бланширайте аспержите в подсолена вода за 10 минути.
  • В блендер пюрирайте чесъна заедно със зехтина и бадемите. Започнете да прибавете постепенно аспержите, след това магданоза и сиренето, като не спирате да пюрирате.
  • Изцедете пастата и я върнете в тенджерата. Добавете пестото и комбинирайте.
  • Сервирайте с допълнително пармезан и прясно нарязан магданоз.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!