• 6 картофа, обелени, настъргани
  • 2 с. л. обикновено брашно
  • 1/2 ч. л. бакпулвер
  • 1 малка глава лук, настъргана
  • 1 с. л. ситно нарязан плосък магданоз
  • 2 яйца
  • 1/4 чаша (60 мл) рапично масло
  • 6 резена пушена сьомга, наполовина
  • сметана и хайвер от сьомга, за гарнитура
  • Поставете картофите в сито и натиснете, за да толкова вода, колкото е възможно.
  • Комбинирайте брашното, бакпулвера, лука и магданоза в купа. Подправете със сол и пипер. Добавете яйцата и картофите и разбъркайте добре, за да се съчетаят.
  • Загрейте олиото в незалепващ тиган на среден огън. Сложете по 2 препълнени чаени лъжички смес в тигана за всяка палачинка, оставяйки място между всяка от тях.
  • Натиснете, за да изгладите и пържете за 1-2 минути от всяка страна до златисто. Прехвърлете в чиния и повторете с останалата смес.
  • Сервирайте палачинките с парче пушена сьомга, поръсени с малко хайвер и лъжичка сметана.
  • Подправете с прясно смлян черен пипер.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !