• 2 чаши червен сладък вермут
  • 1/3 ч. захар
  • 2 дафинови листа
  • 2 парченца портокалова кора
  • 1 клока розмарин
  • ½ ч.л. черен пипер на зърна
  • 4 агнешки кръгли котлета
  • В тенджерка кипнете вермута, захарта, дафиновия лист, портокаловата кора, черния пипер и ½ ч.л. сол и гответе докато течността не се редуцира на половина, 12-25 минути. Отстранете кората, дафиновият лист и зърната черен пипер.
  • Подсушете месото, овкусете го с 1 ч.л. сол и ¾ 1 ч.л. пипер. Отделете 3 с.л. от соса, а с останалия намажете котлетите.
  •  Печете месото върху оребрена плоча в най-горната част на грил фурна за 3 до 5 минути за „средно изпечено”
  • Полейте изпеченото агнешко с останалия сос.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!