• 2 ч. бира Гинес
  • ½ ч. кафява захар
  • 1 ½ ч.л. счукани семена кориандър
  • ½ ч.л. счукан черен пипер
  • Сол
  • 16 агнешки котлета
  • Прясно смлян черен пипер
  • В малка тенджерка кипнете бирата заедно с кориандъра, захарта, счукания черен пипер и ¼ ч.л. сол докато захарта се разтвори. Продължете да готвите, като бъркате интензивно докато глазурата се сгъсти и редуцира до ½ чаша, 20 до 30 минути.
  • Прецедете през фина цедка и изхвърлете твърдите частици.
  • Загрейте грил фурната.
  • Подсушете котлетите и ги овкусете със сол и пипер.
  • Разделете глазурата в две купички и оставете едната на страни. Намажете котлетите от двете страни и подредете върху решетка.
  • Печете месото на 6-7 см. от грила за 4-5 минути от всяка страна за „средно изпечено”.
  • Подредете изпечените агнешки котлети в голямо плато и залейте с останалата глазура.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!