• 1 глава червен лук, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, ситно нарязан
  • 1/4 чаша плосък лист магданоз
  • 3 с. л. кимион
  • 1 чаша листа от мента и допълнително за гарниране
  • 425 г цвекло от консерва
  • 1 с. л. ситно нарязан кориандър
  • 1/4 чаша ( 60 мл ) лимонов сок
  • 2 с. л. зехтин
  • 100 г меко козе сирене
  • препечени хлебчета за хамбургер
  • листа зелена салата
  • Поставете агнешкото в купата на кухненски робот с половината от лука, чесъна, магданоза, 2 супени лъжици от кимиона и 1/4 чаша ментови листа. Подправя се със сол и черен пипер и се оформя.
  • Нарежете цвеклото на малки кубчета. Поставете в купа с останалия лук, кимион и мента. Добавете кориандър, лимонов сок и масло, след това оставете настрани.
  • Загрейте грила до висока температура.
  • Сложете месото да се пече за 3-4 минути и след това натрошете сирене отгоре.
  • Сервирайте бургерите с листа зелена салата, червено цвекло, салса и допълнителни листа от мента.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !