• 2 кг свинско печено
  • 2 с. л. зехтин
  • 500 мл ( 2 чаши ) студена вода
  • 80 мл ( 1/3 чаша ) сос хойсин
  • 60 мл ( 1/4 чаша ) соев сос
  • 4 скилидки чесън
  • джинджифил
  • 2 звездовиден анасон
  • 2 канелени пръчици
  • 50 г масло
  • краставици и ябълкова туршия:
  • 2 с. л. бял винен оцет
  • 3 с. л. пудра захар
  • 1/2 ч. л. морска сол
  • 3 ливански краставици
  • 1 ябълка
  • Загрейте фурната до 150 ° С. Поставете свинското върху дъска за рязане и го нарежете хоризонтално.
  • Загрейте олиото в тава на висока температура. Сложете свинското да се пече в продължение на 6 минути от всяка страна или до кафяво.
  • Комбинирайте вода, сос хойсин, соев сос, чесън, джинджифил, звездовиден анасон и канела в голяма кана. Залейте свинското месо. Покрийте с фолио и оставете да се пече в продължение на 2 часа и 30 минути или докато свинското стане крехко. Махнете фолиото и оставете да се охлади за 30 минути.
  • Накъсайте месото и изхвърлете мазнината. Прехвърля се в купа. Добавете 80 мл (1/3 чаша) топъл дресинг за свинско месо. Оставете да се комбинира.
  • В същото време, за да направите краставиците и ябълковата туршия сложете оцет, захар и сол в купа. Добавете краставиците и ябълковата туршия. Оставете да се овкуси за 8 минути. Изцедете месото.
  • Намажете долната част на питката с масло. Сложете отгоре туршия, свинско и затворете с горната част на питките.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !