• 2 големи (около 500 грама) филета от патешки гърди, без кожата
  • 1 морков
  • 100 г грах
  • 1 червена люта чушка
  • 200 г китайско зеле
  • 100 г бобови кълнове
  • 2 зелени лука
  • 1 чаша листа кориандър
  • 20 г бадемови люспи
  • връзка кориандър
  • Дресинг:
  • 1 ч. л. ситно настърган пресен джинджифил
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязан
  • 60 мл ( 1/4 чаша ) лимонов сок
  • 1 ч. л. сусамово масло
  • 1 с. л. тамари сос
  • 1/4 ч. л. мед
  • За да се направи дресинга комбинирайте джинджифил, чесън, лимонов сок, сусамово масло, сос тамари и мед в купа.
  • Загрейте незалепващ тиган на умерен огън. Добавете патицата и печете в продължение на 3 минути от всяка страна. Свалете от огъня и прехвърлете в чиния. Покрива се с фолио и се оставя настрана за 10 минути.
  • Междувременно комбинирайте моркови, грах и лют червен пипер в купа. Покрива се с вряща вода, след това веднага се сменя със студена. Върнете в купата.
  • Нарежете патешкото на тънки парчета. Добавете към сместа морков, зеле, бобови кълнове, лук, кориандър и бадеми. Поръсете с половината от дресинга и оставете да се овкуси.
  • Сложете салатата в чинии. Поръсете с останаля дресинг и клонки от кориандър.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !