• 500 г телешка кайма
  • 1/2 малка кафява глава лук, ситно нарязана
  • 1/2 скилидка чесън, смачкани
  • 1 с. л. сос Уорчестър
  • 2 с. л. горчица
  • 2 с. л. зехтин
  • 4 резена сирене
  • 4 хлебчета за хамбургери
  • 2 с. л. доматен сос
  • 1/4 чаша кисели крставички
  • салата:
  • 3 чаши настъргани листа айсберг
  • 1 морков, обелен, настърган
  • 1 малка глава червен лук
  • 125 г чери домати
  • 1/4 чаша майонеза
  • 2 с. л. френски дресинг
  • Поставете кайма, лук и чесън в голяма купа. Подправете с черен пипер. Добавете сос Уорчестър и 1 супена лъжица горчица. Смесете добре, за да се комбинират. Оформете четири кюфтета.
  • Загрейте олиото в голям незалепващ тиган на умерен огън. Сложете кюфтетата да се пекат в продължение на 5 минути от всяка страна. Поставете кюфтетата върху долната част на питките. Отгоре останалата горчица, доматен сос и краставица. Захлупете с горната част на питките.
  • Направете салата от зеле: Смесете айсберг, моркови, червен лук и домати в купа. Комбинирайте майонеза и дресинг в купа. Поръсете салатата. Сервирайте бургерите със салата.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !