• 1 кг. агнешка плешка, нарязана на малки парченца
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 глави лук, тънко нарязани
  • 6 скилидки чесън, тънко нарязани
  • ¼ ч. червен винен оцет
  • 7 ч. пилешки бульон
  • 1 консерва нахут, изцеден
  • ¼ ч. сушени кайсии
  • 2 ч.л. кардамон
  • 2 ч.л. кимион
  • 1 ч.л. канела
  • 1 ч. урфа пипер
  • 650 г. сварени картофи
  • ¼ ч. френско грозде
  • 1 ½ ч.л. риган
  • 1 ½ ч. лимонов сок
  • Подсушете агнешкото и го овкусете с сол и пипер. Загрейте зехтина на средна температура в дълбока тенджера. Запържете месото до златисто и прехвърлете в чиния.
  • Сложете нарязания лук в тенджерата и гответе докато станат златисто кафяви (8 минути). Прибавете чесъна и продължете да готвите. Изсипете оцета и деглазирайте.
  • Върнете агнешкото в тенджерата заедно със сосът който се е отделил от него. Прибавете нахута, кайсиите и всички подправки (без ригана) и оставете сместа да къкри за 1 час.
  • Обелете картофите, нарежете ги на малки кубчета. Сложете ги в тенджерата при агнешкото. Гответе за още 30 минути и отместете от котлона.
  • Накрая добавете гроздето ригана и лимоновия сок.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!