• 6 скилидки чесън
  • 9 филета аншоа, изцедени и подсушени
  • ¼ ч. зехтин
  • 2 ½ с.л. нарязан пресен розмарин
  • 3 кг. агнешки бут
  • 2 ч.л. сол
  • ¾ ч.л. черен пипер

За да мариновате агнешкото:

  • Счукайте чесъна заедно с аншоата на фина паста, след това комбинирайте със зехтина и нарязания розмарин. Подсушете агнешкото и го поставете в плитка тава за печене. Направете малки дупчици в местото, като използвате тънък нож. Втрийте маринатата в месото като напълните и дупчиците с нея. Оставете агнешкото да се маринова за 1 час на стайна температура.

За да изпечете агнешкото:

  • Поставете преградата на фурната по средата и я загрейте до 200°С.
  • Поръсете месото със сол и пипер от всички страни и след това го изпечете докато вътрешната температура достигне  50°С за средно изпечено, 1 час и 45 минути.
  • Оставете месото на страни за 30 минути преди да нарежете.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!