• 1 ½ кг. агнешка плешка, нарязана на порции
  • 1/3 ч.ч. зехтин
  • 2 глави лук, ситно нарязан
  • 4 дюли
  • 2 с.л. петимези (гъсто сварен сок от грозде)
  • 1 пръчица канела
  • Сол и пипер на вкус
  • В голяма тенджера загрейте 3 с.л. от зехтин и запържете агнешкото от всички страни, докато стане кафеникаво на цвят. Прибавете лука и продължете да готвите докато омекне.
  • Обелете и нарежете дюлите. В тиган загрейте останалият зехтин и ги сотирайте, около 10 минути. След това ги прехвърлете в тенджерата с агнешкото и долейте малко вода.
  • Оставете всичко да къкри на умерена температура за около 1 час и 30 минути.
  • Овкусете със сол и пипер, прибавете канелата и сокът от грозде и гответе за още 10 – 15 минути.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!