• 4 агнешки котлета
  • ¼ ч.л. студено пресован зехтин
  • 6 скилидки чесън, тънко нарязани
  • 2 глави лук, нарязани
  • 1 дафинов лист
  • 1 ½ ч. червено сухо вино
  • 600 г. варени картофи
  • 1/3 ч. черни маслини
  • 3 клонки мащерка, стрити
  • 400 мл. пилешки бульон
  • Поставете преградата на фурната по средата и я загрейте до 190°С.
  • Подушете котлетите и ги овкусете със сол и пипер. Загрейте зехтина в тиган на средна температура и запържете чесъна до златисто. Извадете го от тигана с лъжица и запържете котлетите. Прехвърлете в чиния.
  • Изсипете лука в тигана заедно с дафиновия лист, ¼ ч.л. сол и 1/8 ч.л. пипер. Гответе докато лука омекне и след това добавете виното. Кипнете и деглазирайте тигана.
  • Обелете картофите и ги нарежете на шайби. Подредете половината от картофите на дъното на тава. Отгоре разпределете половината от лука, чесъна, мащерката и маслините. Подредете котлетите и върху тях подредете останалите картофи и лук.
  • Изсипете бульона и винения сос от тигана в тавата.
  • Печете 1 час и 30 минути.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!