• За агнешкото:
  • ¼ чаша зехтин
  • 1 ч.л. бахар
  • ½ ч.л. канела
  • ¼ ч.л. лют червен пипер
  • 6 средно големи моркова, нарязани на ивици
  • 8 до 12 агнешки котлетчета
  • За пюрето:
  • 1 скилидка чесън
  • 1 чаша консервиран нахут, изплакнат
  • 1/3 чаша топла вода
  • ¼ ч.л. кимион
  • 1 с.л. зехтин

За да приготвите агнешкото:

  1. Загрейте фурната до 220°C
  2. Смесете зехтина с подправките и 1 с.л. сол. В половината от подправения зехтин оваляйте морковите а в другата агнешките котлети. Пoдредете морковите и месото в плитка тавичка и печете в долната половина на фурната, като обръщате котлетите докато не станат средно изпечени.

 

За пюрето:

  1. В кухненски робот смелете чесъна, добавете нахута, водата, кимиона и ¼ ч.л. сол и пюрирайте. Приключете на бавни обороти и постепенно изсипете 1 с.л. зехтин и продължете да пюрирате.
  2. Сервирайте агнешкото и морковите върху канапе от пюрето.