• 1 с. л. зехтин
  • 1 голям кафяв лук, нарязан на ситно
  • 6 филийки (100) панчета, ситно нарязани
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 1/2 чаша ориз
  • 1 ч. л. пилешки бульон
  • 1 яйчен жълтък
  • 2 с. л. препечени кедрови ядки, грубо нарязани
  • 1/3 чаша ситно нарязан пресен босилек
  • 2 с. л. ситно настърган пармезан
  • 1.5кг агнешки бут
  • 16 бейби картофи, наполовина
  • Загрейте половината от зехтина в тенджера на средна температура. Добавете лука, панчетата и чесъна. Разбъркайте, за 5-6 минути или докато лука омекне. Добавете ориз. Разбърквайте, в продължение на 2 минути. 

  • Комбинирайте пилешкия бульон в 3/4 чаша топла вода. Добавете към ориза. Оставете да къкри. Намалете огъня. Гответе покрит, в продължение на 10 минути или докато течността се абсорбира.

  • Прехвърлете в голяма купа. ИзстудетеДобавете жълтъка, кедровите ядки, босилека и пармезана. Смесете, за да се комбинират.





  • Загрейте фурната до 200 ° C . Поставете хартия за печене в тава. Разрежете агнешкия бут по средата, напълнете го с ориз. Зашийте го с 4 см интервали.





  • Поставете агнето в подготвената тава. Печете в продължение на 20 минути. 

  • Поставете картофите и останалото масло в купа. Подправете със сол и черен пипер. Поставете картофите около агнето в тавата. Намалете температурата на 180 ° С. Печете в продължение на 55 минути  или докато месото стане по ваш вкус.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !