• 2 лимона
  • 1 ч.л. Захар
  • 3 с.л. Студено пресован зехтин
  • 2 скилидки чесан
  • 1 с.л. *Бахарат (средиземноморски пикантен микс)
  • 8 Агнешки котлета
  • 2 Шепи зелена салата
  • 1 ½ чаши листа от мента
  1. Настържете 2 ч.л. лимонова кора. Отрежете краищата на двата лимона и ми поставете с отрязаната част надолу. Използвайте нож за филетиране , за да отстраните кората и бялата ципа от плода.
  2. Нарежете така обеления лимони на малки парченца и ги полейте с 2 с.л. зехтин. Оставете ги да престоят в купа на стайна температура за 10 минути.
  3. Счукайте чесъна с ½ ч.л. сол и добавете лимоновата кора, 1 с.л. зехтин, ½ ч.л. пипер и  подправката * бахарат.  Полейте агнешките котлети със сместа.
  4. Овкусете листата зелена салата и ментата с лимоновия микс.
  5. Изпечете котлетите на грил, като ги обърнете само по веднъж.
  6. Сервирайте със зелената салата.

 

*Можете да приготвите сами своя подправка бахарат: Смелете фино в мелничка по 1 ч.л. карамфил и кимион, сухи червени люти чушки и една пръчица канела.