• За доматената коричка:
  • 2 буркана по 170 г. сушени домати, добре изцедени (запазете зехтина от бурканите)
  • 8 скилидки чесън
  • 2 обелени глави шалот
  • 1 с.л. сух риган
  • За котлетите:
  • 3 с.л. зехтин
  • 4 скилидки чесън
  • 3 клонки пресен розмарин
  • 2 парчета агнешки котлети, по 8 котлетчета на всяко парче

За да приготвите соса за доматената коричка:

  • Загрейте фурната до 180°С. Изсипете ¼ ч. от зехтина на доматите, чесъна и шалота в малка тавичка. Овкусете със сол и пипер, завийте тавичката със фолио и печете за около 40 минути.
  • Прехвърлете съдържанието на тавичката в бландер, добавете сушените домати и ригана и пасирайте.

За да приготвите агнешкото:

  • Загрейте зехтина в голям тиган и сотирайте чесъна заедно с розмарина за 5 минути и след това ги отстранете от тигана. Овкусете котлетите със сол и пипер и ги запържете в ароматният зехтин докато станат тъмно златисти и след това ги подредете в тавичка за печене.
  • Загрейте фурната до 220°С и печете котлетите за 18 минути. Намажете месото с доматеният микс, върнете тавата във фурната и печете за още 3 – 4 минути.
  • Оставете котлетите за 10 минути на стайна температура преди да нарежете и сервирате.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!