• 2 ч. натрошен карфиол
  • 2 агнешки котлета от плешка
  • 2 ч.л. къри на прах
  • 1 с.л. олио
  • 1 ч.л. брашно
  • ¼ ч. пилешки бульон
  • ¼ чаша сметана
  • 2 с.л. пюре от манго
  • 2 стръка нарязан пресен лук
  • Задушете карфиола докато омекне, овкусете го със сол и пипер и след това го прехвърлете в купа.
  • Поръсете котлетите със сол, пипер и ¾ ч.л. къри. В голям тиган загрейте олиото и сотирайте агнешкото за по 4 – 5 минути от всяка страна. Прехвърлете месото в чиния и излейте мазнината от тигана.
  • Изсипете останалото къри и брашното в тигана и ги запържете за около 15 секунди. Добавете бульона, сметаната и мангото. Кипнете и гответе докато сосът се сгъсти, около 2 минути. Прибавете задушеният карфиол, половината от прясно нарязаният лук и гответе за още 1 – 2 минути.
  • Залейте котлетите със сосът с карфиол, поръсете с малко пресен лук и сервирайте.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!