• ½ ч. обелени натурални шам-фъстъци
  • 2 ½ с.л. запечени сусамови семена
  • 1 с.л. кориандър на зърна
  • 2 ¼ ч.л. кимион на зърна
  • ½ ч.л. захар
  • 1 с.л. меласа от нар (гъст сироп от нар)
  • 1 с.л. мед
  • 16 агнешки котлетчета
  • 1 с.л. олио
  • Смелете пържите 6 съставки в мелничка и прехвърлете сместа в купа.
  • Комбинирайте меласата с меда в малка купичка и оставете настрани.
  • Овкусете агнешкото със сол и пипер. Загрейте олиото в голям тиган на умерена температура и запържете котлетите за по 2 минути от всяка страна за „средно изпечени”.
  • Потопете всяко котлетче в сместа с шам-фъстъка и подредете в голяма чиния.
  • Залейте агнешкото със сиропа от нар и сервирайте.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!