• 500 г пилешка кайма
  • 1 яйце, разбито
  • 1 скилидка чесън
  • 3/4 чаша галета
  • 2 с. л. ситно нарязан пресен лук
  • 2 с. л. ситно нарязани листа пресен босилек
  • 1/3 чаша сос за барбекю
  • 8 парченца бекон
  • зехтин
  • 100 г спанак
  • 100 г червени домати
  • 100 г жълти домати
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 с. л. червен винен оцет
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • Комбинирайте кайма, яйце, чесън, галета, лук, босилек и половината сос барбекю в купа. Оформете осем кюфтета. Увийте 1 парче бекон около всяка кюфте. Закрепете с клечка за зъби.
  • Загрейте фурната до 160 ° C / 180 ° C. Намажете голям незалепващ тиган с масло. Загрейте го на умерен огън.
  • Оставете кюфтетата да се пекат в продължение на 1 до 2 минути или до зачервяване. Прехвърлете в намазана тава с барбекю сос. Пече се в продължение на 8 до 10 минути.
  • Междувременно комбинирайте спанак и домати в купа. Поставете масло, оцет и горчица. Подправете със сол и черен пипер. Затворете с капак. Разклатете, за да се съчетаят. Добавете към спанака. Оставете да се комбинират.
  • Сервирайте кюфтета със салата.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !