• 12 картофа
  • 2 с. л. зехтин екстра върджин
  • 1 голяма скилидка чесън, ситно нарязана
  • 2 с. л. ситно нарязан магданоз
  • 1 с. л. ситно нарязан прясна мащерка листа и листа от босилек
  • 150 г прясно сирене рикота или крема сирене
  • 12 парчета италианско прошуто
  • 2 чаши ( 50 г ) кресон
  • Загрейте фурната до 240 ° С. Поставете хартия за печене в тава.

  • Поставете картофите в голяма тенджера с подсолена вода и оставете да заври на силен огън. Оставят се да врят  15 минути или докато картофите са меки. Подсушете добре.





  • Подредете картофите в облицованата тава за печене. Намачкайте картофите, така, че все още да се държът заедно.Намажете с зехтина и добре овкусете със сол и пипер.





  • Печете картофите за 25 минути или докато се получи  златиста коричка. Оставете да изстинат малко.

  • Междувременно, смесете чесъна, магданоза, мащерката, босилека и сиренето заедно в купа. Поставете по една супена лъжица от сместа върху всеки картоф, след това завършете с резен прошуто прибрано на върха. Сервирайте картофите гарнирани с кресон.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !