• 6 кори за лазаня
  • 1/3 чаша замразени грах
  • 1 тиквичка, обелена на тънки лентички
  • 1/2 чаша сметана за готвене
  • 2 с. л. босилеково песто
  • 1 домат, нарязан на кубчета
  • 12 варени скариди, обелени
  • Сложете лазаня листовете в голяма тенджера с подсолена вряща вода за 6 минути. Добавете граха в последните 2 минути на готвене и тиквичките в последната една минута на готвене. Изсушете. Не се притеснявайте, ако листовете на лазанята се начупят леко.





  • Междувременно, загрейте сметаната и пестото в малка тенджера на средна температура, като разбърквате често, в продължение на 2 минути или докато загреят добре.





  • Подправете със сол и черен пипер.

  • Подредете половината лазаня листове, тиквичките, граха, доматите и скаридите между две чинии. Поръсете с половината от крема. Подредете останалите лазаня листове, тиквички, грах, домати и скариди на върха и поръсете с останалия сос.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !