• 8 плоски гъби
  • 240 г чери домати
  • 45 г масло
  • 20 г ( 1/4 чаша ) ситно настърган пармезан
  • 1 с. л. нарязан пресен магданоз
  • 3 франзелки
  • 2 яйца
  • 125 мл ( 1/2 чаша ) мляко
  • 2 с. л. босилеково песто
  • Загрейте фурната до 220 ° C.
  • Поставете гъбите и домати в тавичка. Разделете една трета от маслото сред гъбите. Подправете със сол и черен пипер. Печете 10-15 минути или докато омекнат.
  • Междувременно комбинирайте пармезан и магданоз в голяма чиния.
  • Франзелките се нарязват на кръгли диагонални ролки.
  • Комбинирайте яйцето и млякото в голяма плитка купа. Накиснете хляба в яйчената смес и оставете, докато течността се абсорбира.
  • Разтопете половината от останалото масло в голям тиган на умерена температура. Препечете половин хляб в продължение на 2-3 минути от всяка страна или до златисто. Добавете към сместа за пармезан.
  • Прехвърлят се в чиния. Покрива се с фолио, за да се запазят топли. Повторете с останалото масло, хляб и смес с пармезан.
  • Разделете тоста, гъбите и доматите в чинии. Отгоре поръсете с песто.

Ако ви е харесала тази рецепта натиснете бутона „Like” на Facebook !