• За тарта:
  • 9 шоколадови бисквити (без глазура), фино натрошени (1 чаша)
  • 5 с.л. масло- разтопено
  • ¼ ч. захар
  • За пълнежа:
  • 1 ¼ ч. пълномаслена сметана
  • 250 г горчив шоколад (не повече от 65% како), натрошен
  • 2 яйца
  • 1 ч.л. ванилия
  • ¼ ч.л. сол
  • За глазурата:
  • 2 с.л. пълномаслена сметана
  • 80 г горчив шоколад, ситно нарязан
  • 1 ч.л. царевичен сироп
  • 1 ч.л. топла вода

За да приготвите тарта:

  • Поставете преградата на фурната по средата и я загрейте до 180°С.
  • Много добре смесете всички съставки и разстелете равномерно в плитка форма за тарт.
  • Печете докато се втвърди, 10 минути. Охладете добре ,15-20 минути.

За да приготвите пълнежа:

  • Кипнете сметаната и добавете шоколада. Бъркайте докато шоколада се разтопи. Отместете от котлона. В купа разбъркайте яйцата, заедно с ванилията и солта, след това изсипете при разтопения шоколад.
  • Изсипете сместа в изпечен тарт. Печете във фурната, докато пълнежът се стегне (20-25 минути).
  • Охладете поне за 1 час.

За да приготвите глазурата:

  • Кипнете сметаната и я отместете от котлона. Добавете шоколада и бъркайте, докато се разтопи и получите хомогенна смес. Изсипете царевичния сироп и след това топлата вода.
  • Изсипете сместа в центъра на тарта и разстелете равномерно с помощта на пластмасова шпатула.
  • Оставете на страни за един час, докато глазурата се стегне.

Ако Ви е харесало това кулинарно предложение, натиснете бутона „Like” на Facebook в ляво!