• ½ ч. вол
  • ½ ч. захар
  • 1 ч.л. плодове от хрян
  • ½ ч.л. черен пипер на зърна
  • 1 глава чесън, разполовена + 2 необелени скилидки
  • 2 стръка мащерка
  • 2 свински котлета с кост
  • 2 с.л. зеленчуково олио
  • 3 с.л. масло
  • В средно голяма тенджерка кипнете 2 ч. вода. Добавете солта, захарта, хряна, пипера, разполовената глава чесън е единият стрък мащерка. Бъркайте докато солта и захарта се разтворят. Прехвърлете смета в голяма купа, добавете 5 чаши лед и бъркайте докато саламурата е напълно охладена. Накиснете котлетите в нея и ги оставете за поне 8 часа.
  • Загрейте фурната до 230 градуса. Извадете котлетите от саламурата и ги подсушете. Загрейте олиото в подходящ тиган и запържете свинското за по 3 – 4 минути от всяка страна.
  • Прехвърлете тигана във фурната и печете за 10 – 12 минути, като обръщате котлетите всеки 2 минути.
  • Отстранете мазнината от тигана и го сложете на котлон на умерена температура. Добавете маслото, двете необелени скилидки чесън и останалата мащерка. Гответе докато маслото се разтопи и всички вкусове се смесят. 2 – 3 минути.
  • Оставете котлетите да починат за 15 минути върху дъска преди да ги сервирате.