• 3 кг. пуешки гърди с кост
  • 1 с.л. сол
  • 1 с.л. сух градински чай (салвия)
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. сладка паприка
  • Подредете пуешките гърди с кожата нагоре върху решетка поставете в тавата от фурната. В купичка комбинирайте солата, чая, пипера и паприката. Втрийте сместа в месото и го оставете да престой за 1 час на стайна температура.
  • Загрейте фурната до 260 градуса и печете пуешкото за 25 минути. Намалете температурата на фурната до 190 градуса и продължете да печете за още около 50 минути.
  • Оставете изпечените пуешки гърди да починат върху дъска за 20 минути преди да ги нарежете и сервирате.