• ¼ ч. бяло мисо
  • 2 ч.л. дижонска горчица
  • 1 ч.л. настърган джинджифил
  • 1 ч.л. сол
  • 1 счукана скилидка чесън
  • 2 с.л. олио
  • 1 ½ телешки или говежди стек
  • Морска сол и черен пипер на вкус
  •  В купичка комбинирайте мисото, горчицата, джинджифила, 1 ч.л. сол, чесъна и 2 с.л. олио. Бъркайте докато получите плътна паста. Намажете месото от двете страни с нея и го увийте във фолио. Оставете го да се маринова за поне 30 минути.
  • Поставете преградата в горната половина на фурната и я загрейте до 230 градуса.  Намажете плитка тавички с олио, извадете телешкото от фолиото, овкусете го със сол и черен пипер и го поставете в нея. Печете за 12 минути, като обърнете веднъж.
  • Нарежете стека и го сервирайте върху накъсана рукола.